Fejlesztési központ jött létre a Continental Temic Hungary Kft. budapesti telepén. Jelenleg az infrastruktúra kiépítése folyik, s erre a cég az idén - első lépcsőben - 500 ezer eurót fordít. A szakmérnökök autókhoz szükséges motorolaj-érzékelők fejlesztésén dolgoznak, a szakemberek száma hamarosan 30-raemelkedik - tudtuk meg a társaságtól.

A Temic Hungary Kft. 60 százaléka tavalyelőtt került a Continental AG-hez, amely a fennmaradó 40 százalékot az elmúlt évben vásárolta meg a DaimlerChryslertől. Az autóipari elektronikákat, köztük leginkább menetstabilizálókhoz, fékrendszerekhez elektronikai berendezéseket gyártó Temic Kft. az elmúlt évben - a német anyacég 2,6 millió eurós beruházása eredményeként - megkezdte a kizárólag a Temic által előállított, a motorolaj minőségét folyamatosan ellenőrző szenzor gyártását.

Az OMFB 1999 decemberében 125 millió forint vissza nem térítendő támogatást hagyott jóvá a Temic Kft. számára, kétéves futamidővel, kutató-fejlesztő laborok létrehozásához - tájékoztatta lapunkat Horváth Gábor, aki a Continental Temic Hungary Kft. ügyvezetője és egyben a Continental Automotive System magyarországi képviselője.

A testvérvállalat, a veszprémi Continental Teves Magyarország Kft. fejlesztőközpontja már 2001 szeptemberében megnyílt, ezt követően tavaly a vállalat két ízben bővítette termékkörét, s öszszesen 3,5 milliárd forintot fordított beruházásokra, amelyek révén fejlett elektronikus szenzorokat gyárt az autóipar számára.