Az 1950-ben született cégvezető mintegy tizenhárom évet töltött a chicagói központú cégóriásnál. Elmondása szerint a társaság győri beruházása sikeres. (Az Amoco a magyarországi üzem létesítésébe 40 millió dollárt fektetett, azóta kisebb pótlólagos beruházások történtek, amelyek elsősorban technológiai berendezések beszerzését célozták.) Az üzem elsősorban nyugat-európai piacokra termel - teljes kapacitással, évi 150 millió négyzetméter terméket előállítva -, de Amerikába, Ausztráliába és Szaúd-Arábiába is szállítja polipropilénből készülő termékeit. Az Amoco továbbra sem tett le azon törekvéséről, hogy Magyarországról mint térségi központból valósítsa meg kelet-európai, elsősorban Oroszországba és Ukrajnába történő értékesítési terjeszkedését, amit eddig az ottani fizetőképes kereslet hiánya akadályozott meg. A cégvezető szerint várható e piacok fellendülése, amelynek elérésére értékesítési szakembereik már most erőteljes munkát folytatnak. Az Amoco ma mindössze három-négy orosz cégnek szállít másodlagos szőnyeghordozót. (Ennek alapanyagát is külföldről szerzi be.) Bár az üzem teljes kapacitása lekötött, további piacok szerzése esetén fejleszthető a győri üzem.

Friedel J. Hessling elmondta, hogy a gyár irányítása napi kapcsolattartást igényel a cégcsoport németországi bázisával, illetve - amióta a társaság 1999-ben egyesült a British Petrollal - más országokban elhelyezkedő irodáival, üzemeivel.

Mint ismert, a British Petroleum még 2001-ben profiltisztításba kezdett. Ez mostanáig nem érintette a cégcsoport Fabrics and Fibers üzletágát, így a győri termelőbázist sem. Az ügyvezető elmondta, hogy a BP nem tett le ezen üzletág későbbi értékesítéséről, azonban mivel az jelentős nyereséget produkál, csak megfelelő vételár esetén válik meg tőle. Az Amoco ugyanakkor nem tervezi magyarországi termelőüzemének máshová telepítését. Sőt, nemrég újabb területet is vásárolt a győri ipari parkban.

A másodlagos szőnyeghordozó piacát stabilnak érzi Friedel J. Hessling, az itteni termelési feltételeket jónak. A győri munkaerő zömében szakképzett, így munkabérük is lényegesen meghaladja a minimálbért. A mintegy 280 főnek csak kis hányada betanított munkás, akiknek cégen belüli képzéséről is gondoskodik a társaság.

Friedel J. Hessling magyar feleségével és gyermekeivel otthon németül beszél, bár már magyar tanár segítségével igyekszik nyelvünket is elsajátítani. Hobbizenészként elektromos és akusztikus gitáron játszik, amit egy amocós karácsonyi partin a győri gyár minden dolgozója előtt örömmel fedett fel. Szívesen fogott hozzá régi magyar slágerek felidézéséhez. Nyári hétvégeken feleségével, Yamaha Chopperrel fedezik fel Magyarország és a környező országok szépségeit. Friedel J. Hessling elmondta, hogy az Amoco győri ügyvezetőjeként megtalálta számítását, jól érzi magát az országban, ahol először az Amoco-beruházás megkezdésekor járt. Az akkor elváltként érkező üzletember azóta itt új otthont épített magának s családjának. Szereti az országot, Győrt, a magyar embereket, s ezt a szeretetet igyekszik megosztani első házasságából született, immár felnőtt három gyermekével is, akik évente több alkalommal is meglátogatják őt.