Jelentősen megerősíti pozícióját a magyarországi video-kereskedelemben és a DVD-piacon az Intercom Rt. A Paramount stúdió termékeit októbertől ugyanis az InterCom forgalmazza - tájékoztatta a Világgazdaságot Kálmán András, a cég forgalmazási igazgatója. A tőzsdére készülő, 1 milliárd forintos jegyzett tőkéjű társaság éves forgalma tavaly meghaladta a 10 milliárdot, igaz, az elmúlt két évet veszteséggel zárták.

A céget 1989-ben Andrew G. Vajna elnökletével alapították meg, azóta is az egyik legnagyobb film-, video- és DVD-forgalmazóként működik a piacon. A 8,64 milliárd forintos DVD- és videopiacon a társaság a Warner Home Video mögött a második legnagyobb forgalmazó - mondta Kálmán András. A Magyar Videokiadók Egyesülete által regisztrált piac a teljes forgalmazók 85 százalékát fedi le. A Paramount termékeit eddig a harmadik legnagyobb piaci szereplő, a UIP Dunafilm forgalmazta.

Az Intercom négy nagy hollywoodi filmstúdió filmjeinek kizárólagos forgalmazója: a társaság mutatja be a Twentieth Century Fox, a Buena Vista csoport, azaz a Disney, a Touchstone és a Hollywood Pictures, a Warner Bros. és a Columbia Pictures filmjeit. Ezenkívül forgalmazza a Twentieth Century Fox Home Entertainment és a Buena Vista Home Entertainment termékeit videokazettán és DVD-n; valamint számos független stúdióval is folyamatosan együttműködik. A megállapodásnak köszönhetően még az idén megjelenik az Indiana Jones-trilógia DVD-változata, valamint számos eddig hiányolt klasszikus mozidarab, például a Volt egyszer egy vadnyugat, vagy épp Audrey Hepburn filmjei közül a Háború és béke és a Római vakáció.