Cégvilág

Bosch csoport - 500 új munkavállaló az idén

A Magyarországon 13 leányvállalatánál 7500 főt foglalkoztató Bosch csoport a 2007-es évben 1,470 millió eurós forgalmat ért el, ami körülbelül 28 százalékkal magasabb az előző évihez képest.

A vállalat belföldi forgalma 70 százalékkal 323 millió euróra növekedett tavaly, és a Robert Bosch AG magyarországi beruházásának értéke – amit jórészt a miskolci és a hatvani gyárakra fordítottak - elérte a 80 millió eurót.

Amint azt Thomas E. Beyer a cégcsoport magyarországi képviselője elmondta: Európa sok más országához hasonlóan Magyarországon is egyre nagyobb az igény képzett szakemberekre, így a cégcsoport nemzetközi céljainak egfelelően hazánkban is az oktatásra és a szakemberek képzésének támogatására kíván jelentős hangsúlyt fektetni.

A magyarországi gyárak között legnagyobbnak számító hatvani autóelektronika gyár új üzemcsarnokkal bővült a tavalyi évben, amely egy 90 millió eurós beruházás részeként valósult meg. Hatvanban azóta négy üzemcsarnokban, 3200 fővel folyik a termelés 89 000 négyzetméteren.

A gyár idén mintegy 500 új munkavállalóra számít, akik között közel 100 mérnök és diplomás közgazdász, 50 technikus és 350 betanított munkás felvételére lesz lehetőség az év folyamán.

új munkavállaló Thomas E. Beyer Bosch Hatvan
Kapcsolódó cikkek