Cégvilág

A világ legdrágább háza? Titokzatos orosz milliárdos a vásárló

Szeptemberben derül ki, ki vette meg a Côte d’Azuron a világ legdrágább villáját. A huszadik század elején épült villa ötszáz millió euróért kelt el. Szeptemberben a Léopolda könnyedén letaszítja a trónról Lakshmi Mittal 147 milliós londoni "kunyhóját."

A Nice Matin című lap számolt be arról: a francia riviérán található jelenleg a világ legdrágább háza. A Villefranche-sur-Mer tartományhoz tartozó Villa Léopolda az 1900-as években épült és eddig egy milliárdos svájci bankár feleségének tulajdonát képezte. Lily Safra akkor örökölte meg a villát, amikor férje, a libanoni származású Edmond Safra 1999-ben gyújtogatás áldozata lett. Az özvegy olyan magas árat kért a II. Lipót belga király által építtetett villáért, hogy úgy tűnt, nem akad majd vevő írja a Le Figaro.

Lapinformációk szerint azonban pár napja egy nizzai közjegyző jelenlétében aláírták az adásvételi szerződést, a tranzakció szeptemberre fejeződik be. Az 500 milliós vételár messze felülmúlja az acélmágnás Lakshmi Mittal londoni ingatlanának 147,28 millió eurós árát, amely eddig rekordernek számított. De nem az új vevő lesz az első illusztris személyésig, aki a több mint ezerkétszáz ciprusnak és olajfának otthont tíz hektáros parkban sétálhat. A Léopolda a király udvartartásán kívül a Fiat tulajdonos Giovanni Agnellit is vendégül látta.

Azt, hogy ki költözhet be hamarosan a villába, nem lehet tudni. Felmerült Roman Abramovics neve, a Chelsea milliárdos tulajdonosa azonban tagadta, hogy megvásárolta volna a Léopoldát. Ingatlanszakértők szerint viszont ez az árfekvés az orosz mágnásoknak felel meg, akik a London és Monaco utáni harmadik legdrágább helyen is szeretnének ingatlanokat vásárolni, mintegy versengve a legmagasabb árakért és a legdrágább jachtokért.

villa milliárdos nizza Orosz
Kapcsolódó cikkek