Cégvilág

Elfogadták a Trapper farmerről ismertté vált cég végelszámolását

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) elfogadta a '70-es években Trapper márkájú farmerek gyártásáról ismertté vált BUDA-FLAX Lenfonó és Szövőipari Vállalat végelszámolását.

 Száraz Gábor, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szóvivője az MTI-nek elmondta: az NVT annak fényében fogadta el a végelszámolási záró dokumentációt, hogy a vállalat tevékenysége már régóta teljesen "kiürült". A vállalat cégjegyzékből történő törléséről a végelszámolást végző NVT fog intézkedni - tette hozzá.

A BUDA-FLAX védjegyet az 1970-es évek végén vette fel a budakalászi központú Lenfonó- és Szövőipari Vállalat. A társaság az 1970-es években mintegy 6 ezer dolgozót foglalkoztatott, és évi 4.500 tonna fonalat gyártott. A cég legismertebb terméke a Trapper elnevezésű farmer volt, melyből Magyarországon több millió darabot értékesítettek 1975. és 1981. között, de a "KGST-farmer" népszerű volt a többi szocialista blokkhoz tartozó országban is.

A Trapper márkanév 1981-ben tűnt el a hazai piacról, a BUDA-FLAX ugyanis ekkortól már csak a francia-angol Lee Cooper licence alapján készülő farmereket gyártott.

farmer végelszámolás NVT Trapper
Kapcsolódó cikkek