Cégvilág

Gyomorforgató dolgok a Szobi Szörp telephelyén

Feldolgozásra és fogyasztásra alkalmatlan, többségében erjedő, több száz tonna paradicsom- és gyümölcssűrítményt találtak a hatósági állatorvosok Szobon, a Szobi Szörp Zrt. telephelyén.

Helik Ferenc, a fővárosi és Pest megyei helyettes főállatorvos csütörtökön az MTI-nek elmondta, hogy a három éve felszámolás alatt lévő cég telephelyén lakossági bejelentést követően tartottak hatósági állatorvosi ellenőrzést.

A helyszínen 750 tonna, hordókban tárolt, jelöletlen, vagy nem az előírásoknak megfelelően jelölt élelmiszer alapanyagot, félkész, vagy készterméket találtak.

Többségük paradicsom- és gyümölcskoncentrátum. Az ellenőrzés során a telephelyen megjelent egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei konzervgyár képviselője, aki jelezte, hogy a vizsgált termékekből árverésen vásárolt meg és szállított a telephelyére 25 kamion, 440 tonna paradicsom- és szilvasűrítményt.

A hatóság értesítette a megyei illetékeseket, akik a helyszínen megállapították, hogy a szilvasűrítmény már erjedt és fogyasztásra alkalmatlan, akár csak a paradicsomsűrítmény. A feldolgozásra és fogyasztásra alkalmatlan termékek a fogyasztókhoz nem jutottak el - erősítette meg Helik Ferenc. Hozzátette, hogy a lefoglalt tételeket egyenként vizsgálják meg és ennek alapján döntenek arról, hogy melyeket kell megsemmisíteni, de valószínűnek nevezte, hogy a hordókban tárolt, néha beazonosíthatatlan termékeknek döntő többsége erre a sorsa jut. A hatóság megindította az eljárást, ami minden bizonnyal élelmiszerbiztonsági bírság kiszabásával zárul.

Szobi szörp paradicsom Szob rotható
Kapcsolódó cikkek