Cégvilág

Ma adják át az enyingi mentőállomást

Közel ötven millió forintból újították föl és fejlesztették az enyingi mentőállomást, amelyet ma ad át Székely Tamás egészségügyi miniszter. Az Országos Mentőszolgálat 15,5 milliárd forintos európai uniós pénzhez jut a következő években.

Az enyingi beruházáshoz az Országos Mentőszolgálat 30 millió forintja mellé az Egészségügyi Minisztériummal 19, 9 milliós forrást biztosított. A nagy turistaforgalommal büszkélkedő település jelentős mezőgazdasági központ is, ahol több veszélyesnek minősített üzem, köztük műtrágyagyár is működik, ezért gyakori mentési feladatokra van szükség. A mentőállomás három kocsis, B kategóriájú mentőállomásként látta el feladatát. A munkakörülmények ezen az állomáson évtizedek óta nem voltak ideálisak, így a mentőállomás fejlesztése, korszerűsítése mindenképpen indokolt volt.

Az új épületben korszerűen munkakörülmények között dolgozhatnak a mentősök, de a fejlesztésnek köszönhetően a sürgősségi ellátás magasabb kategóriájába kerül a szolgálat, ahol ezután 24 órás ügyeletet teljesítő esetkocsi is dolgozik, javítva a régió sürgősségi ellátásának helyzetét. A létesítménnyel Fejér megyében Mór, Bicske, Dunaújváros és Székesfehérvár után ötre nő. A kormány kiemelten kezeli a mentőszolgálat fejlesztését, 2003 óta 37 új mentőállomást adtak át, a mentőkocsik döntő többségét kicserélték. Az Országos Mentőszolgálat 15,5 milliárd forintos európai uniós pénzhez jut a következő években. Az összegből új mentőállomások épülnek, sor kerül a gépkocsik cseréjére, és fejlesztik az informatikai hálózatot. Cél az, hogy a bajbajutottakhoz a jelenlegi 15 percen belüli helyszínre érkezés 78 százalékos arányát 90 százalékosra növeljék. Augusztusban pedig az egészségbiztosítási alap megtakarításából fölosztható 5,7 milliárd forintból 270 milliót juttatott a mentőszolgálatnak az üzemanyagárak ellentételezésére.

mentőállomás Országos Mentőszolgálat mentők Enying
Kapcsolódó cikkek