Cégvilág

Csökkentette jövő évre vonatkozó előrejelzését az Adidas

A korábbinál szerényebb forgalom és a profitnövekedést vár jövőre a világ második legnagyobb sportszergyártója, az Adidas. Pontos információkat azonban nem közölt a jövőre vonatkozóan a vállalat. Az előrejelzés módosítását a kiemelten kedvezőtlen körülményekkel magyarázza a cég.

Az Adidas folyó üzleti évének harmadik negyedévben 4,8 százalékos forgalombővülést könyvelt el, s ezzel elérte a 3,083 milliárd eurót.

Az adózott eredmény 1,5 százalékkal 302 millió euróra nőtt, ám ezzel jóval az elemzők által várt 320 millió euró alatt maradt a többlet. A hír hatására az Adidas részvényárfolyama 9,8 százalékkal 26,68 euróra esett a frankfurti tőzsdén. Az elemzők szerint jövőre a legnagyobb frogalomcsökkenést Nagy Britanniában, Németorzságban és Spanyolországban tapasztalja majd az Adidas.

A negyedéves eredményeket leginkább az Adidas márkás termékek értékesítése húzta, míg a Reebok rendelések aránya 13 százalékkal csökkent. Az Adidas 2006-ban 3,67 milliárd dollárért vásárolta meg az amerikai sportmárkát, ám azóta sem sikerült sikeresség tennie.

Adidas sportszergyártó 2009 Reebok
Kapcsolódó cikkek