Cégvilág

Eleanor dögösebb, mint valaha - Galéria

A márka és egyben a gyors autók rajongóinak szeretne kedvezni a 2010 Ford Shelby GT500. Az autót egyelőre csak számítógéppel generált képeken mutatta be a gyártó, a modell forgalmazását jövő tavasszal kezdik meg.

A Ford jelenleg a Detroitban megrendezendő Észak-Amerikai Nemzetközi Autóshow-ra készül, ennek előzetese keretében lebbentette fel a fátylat a régi-új Mustangról. A Shelby Mustangot 2007-ben mutatták be, az eredeti modellt az a Carroll Shelby tervezte, aki a hatvanas években a legendás elődöt, a Mustangot formálta át. A versenyautó-tervező nevét viselő új Mustang 2007-óta most negyedszer alakul át: a cég közlése szerint ezúttal a minőségre és a belső kidolgozás részleteire figyeltek oda – tudósít az AP.

Bár a Ford Shelby a kiváltságos kevesek autója, a gyártó abban reménykedik, hogy – mint mondják – az új Mustang pozitív kisugárzást ad a Fordnak, amely az utóbbi hónapokban a gazdasági válság miatt sokat veszített reputációjából. "A Shelby-hez hasonló modellek mutatják meg az igazi rajongóknak, hogy még mindig szeretünk dögös autókat készíteni. Nem csak alkatrészeket gyártunk" – mondta a Ford szóvivője.

Alan Hall szerint a Shelby vonzereje közvetetten is hasznos lehet, hiszen aki nem engedheti meg magának ezt az autót, az választhat egyet az új V6-os vagy V8-as Mustangok közül is, amelyek szintén 2010-ben érkeznek meg a kereskedőköz.

Hogyan lett a Shelby-ből Eleanor?

A Shelby GT egy film nyomán kapta az Eleanor becenevet. A Tolvajtempó (Gone in 60 Seconds) című, 2000-ben készült remake-ben Nicolas Cage játssza az autótolvajt, aki felső kategóriás autókat szerez meg. Az eredeti filmben a "sztár" autó egy Ford Mustang volt, az újabb változatban viszont a szerepet egy Shelby GT 500 kapta meg, amelyet Eleanornak neveztek. A modellt a látványtervező alakította még vonzóbbá, a film pedig egy új generációval szeretette meg a Ford sportautókat.


[enews_gallery id='500141']

Eleanor Ford Shelby Mustang
Kapcsolódó cikkek