A Rába jelentős mennyiségű, csuklós trolibuszokba épülő speciális futóművek gyártására kapott megrendelést a Belkomunmash vállalattól. A szerződés értelmében 2009-ben közel 30 százalékkal, több mint 3 millió euróra bővülhetnek a szállítások a minszki cég felé.
 
A Rába több mint 10 éve partnere a trolibuszok és villamosok, valamint kommunálisjármű-felépítmények gyártásával foglakozó belorusz cégnek. Az értékesítések volumene az együttműködés kezdete óta folyamatosan növekszik, és a győri társaság immár néhány éve korszerű, alacsonypadlós járművekhez is szállít portál futóműveket a minszki vállalatnak.
 
A mostani új üzletet a Rába egyedülálló műszaki megoldásának köszönheti, amellyel sikeres választ adott az egymotoros csuklós trolibuszok futóműveinek rendkívüli igénybevételéből adódó kihívásokra. A Belkomunmash gyártmányaiból számos belorusz és orosz nagyváros tart fenn jelentős flottát. Ezek üzemeltetésének műszaki támogatását a Rába a cég leányvállalatával kötött szervizszerződés keretében biztosítja.
 
Az újonnan aláírt megállapodás szorosabb együttműködést biztosít egy stabil, biztos finanszírozású, dinamikusan növekvő partnerrel, ezáltal hozzájárul ahhoz, hogy a Rába megerősítse pozícióit a FÁK térség járműiparának egy fontos szegmensében.
 
A győri cég sikereket könyvelhet el az orosz piacon is: 2009 első negyedévére újabb megrendeléseket kapott a legnagyobb és legrégebbi orosz trolibuszgyártól, a Trolzától, ami lehetővé teszi a Rába első negyedéves termelési programjának növelését.
 
A trolibusz rendeltetésű, FÁK régióba irányuló futómű szállítások összértéke az új megállapodásoknak köszönhetően 2009 első negyedévében elérheti a 1,5 millió eurót, ami stabil jelenlétet biztosít a Rába stratégiai jelentőséggel bíró piacán.