Cégvilág

Újraindult a Hankook, nincs kieső munkabér

A II. kategóriájú gázkorlátozás feloldását követően tegnap újraindította termelését a Hankook rácalmási gumiabroncsgyára; a munkát a délutáni műszak kezdte meg.

A cég szóvivője, Roy Katalin elmondta: a szerdai leállás miatt három műszak termelése esett ki. A gyárban naponta 14-15 ezer gumiabroncsot készítenek különböző gépkocsitípusokhoz. A korlátozás feloldásának bejelentését követően azonnal munkához láttak a cégnél a karbantartók, s megkezdték a rendszer újbóli beprogramozását, "felfűtését".

A dolgozók készenlétben voltak, így a délutáni műszak munkavállalóit időben sikerült értesíteni a termelés újraindításáról. A leállás idejére egyébként kifizeti a munkabért a Hankook – tudta meg a távirati iroda. A szolgáltatás helyreállításával tegnap újraindult a termelés a második gázkorlátozási kategóriába tartozó élelmiszer-ipari vállalatoknál is.

A gázfelhasználás szerdai drasztikus visszafogása tizennégy céget érintett. Bár most a teljes szerződött mennyiséget egyikük sem kapja meg, az igénybe vehető energia mindenhol elegendő ahhoz, hogy a társaságok az alapanyagokat felvásárolhassák a termelőktől.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

gáz munkabér termelés Roy Katalin Hankook
Kapcsolódó cikkek