Cégvilág

Vámmentes vásárlás? A Ryanair megkéri az árát

A fapados légitársaság bejelentette: 30 fontos (10 ezer forint) díjat fizette azokkal, akik a reptéri vámmentes üzletekben vásárolt áruikat nem tudjak az engedélyezett egy darab kézitáskájukban szállítani.

A Ryanair jelentős profitot termel a repülőjegyek eladásával kapcsolatos járulékos költségeken, ezek tárháza pedig újabb eszközzel bővül – tudósít a Guardian. A cég egy kézitáskát engedélyez járatain, ha pedig valaki a reptéri üzletekben vásárolt árut nem tudja ebbe az egy táskába begyömöszölni, 30 fontos díjat kell fizetnie.

A reptereken található áruházak már kifejezték aggodalmaikat, mondván: éppen azokból az eladásokból fizetnek a Ryanairnek, amelyeket a cég most meg akar "bírságolni". (A fapados társaság jelentős kedvezményeket kér azoktól a repterektől, amelyek fogadják gépeit.) A Ryanair azzal érvel, hogy a díj fair elbánást jelent minden utas számára.

A lap által megkérdezett elemző szerint a döntés komoly károkat okozhat a kisebb reptereknek. Ezek ugyanis éppen a vámmentes vásárlások profitjainak segítségével csökkentik a légitársaságok által fizetendő díjakat.

fapados csomagdíj kézi poggyász Ryanair vámmentes
Kapcsolódó cikkek