vámmentes

Visszatérnek a nyugati termékek Oroszországba, de kőkeményen megkérik az árát, és nem is veheti meg őket akárki

A vámmentes boltokban lévő árucikkekért csak külföldi valutával lehet majd fizetni.
2022.08.04 Olvasási idő:

Nagyot kaszálhatnak a luxusgyártók

Kína már most is a világ második legnagyobb luxuspiaca, ám hamarosan még nagyobb lehet a kereslet: a távol-keleti ország ugyanis a tervek szerint csökkenti a felsőkategóriás cikkek import vámját, hogy ezzel is ösztönözze gazdag állampolgárait a fogyasztásra.
2011.06.20 Olvasási idő:

Végre: vámmentes kínai cipők!

Április elsejétől megszűnnek a kínai és vietnami bőrcipőkre vonatkozó büntetővámok az EU-ban, mivel mostanáig nem érkezett kérelem a határidő újbóli meghosszabbítására – adta hírül szerdán az Európai Bizottság.
2011.03.18 Olvasási idő:

Nyaralás külföldön - Miből mennyit vihetünk magunkkal?

Lassan itt a nyaralási szezon, fontos ismerni az utasforgalmi vámszabályokat, hiszen ezek határozzák meg, hogy milyen értékben hozhatunk be külföldről vámmentesen ajándékokat, termékeket, illetve hogyan vihetünk magunkkal élelmiszert, gyógyszereket, vagy éppen házi kedvencünket – figyelmeztet Sipos Jenő, a vámszervezet szóvivője.
2009.05.21 Olvasási idő:

Vámmentes vásárlás? A Ryanair megkéri az árát

A fapados légitársaság bejelentette: 30 fontos (10 ezer forint) díjat fizette azokkal, akik a reptéri vámmentes üzletekben vásárolt áruikat nem tudjak az engedélyezett egy darab kézitáskájukban szállítani.
2009.02.04 Olvasási idő: