Cégvilág

Erőművásárlás Tatabányán

Tegnap az eladó MVM Zrt., valamint a vevő tatabányai önkormányzat és Elmib Energetikai Zrt. illetékesei aláírták a Tatabányai Erőmű Kft. tulajdonoscseréjéről szóló szerződést, amelyet azonban az MVM közgyűlésének még jóvá kell hagynia.

„Az erőműtársaság 51 százaléka a városi önkormányzaté lesz, 49 százaléka és a szakmai irányítás pedig a mi cégünké” – mondta a Világgazdaságnak Kele József, az Elmib Zrt. vezérigazgatója, aki azonban a vételárról nem nyilatkozott. Viszont elmondta, hogy a hosszú távú árameladási szerződéssel rendelkező Tatabányai Erőmű Kft. jól működik, nyereséges, a hőt gázalapon, kapcsolt energiatermeléssel állítja elő. Adósságát az új tulajdonosok átvállalták.

A közgyűlési jóváhagyás után indulhatnak azok a fejlesztések, korszerűsítések az erőműben, amelyek növelhetik hő- és villamosenergia-termelésének a hatékonyságát, így a város távhőszolgáltatásának a versenyképességét is javítják.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Kele József távhő Tatabányai Erőmű Kft vételár ELMIB erőmű
Kapcsolódó cikkek