Cégvilág

A honlap a mikrovállalatok sikerének egyik kulcsa

Egy nemrég készült, 1000 mikrovállalatot felölelő felmérés szerint a sikerességük egyik alapja, hogy a cég rendelkezzen működő internetes honlappal - írja a Budapest Bank szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A felmérésből kiderült, hogy a sikeresnek mondható cégnek több tulajdonosa van; folyamatos bevételt garantáló szerződésekkel rendelkezik; ügyfélszerkezetére a néhány nagy és több kis ügyfél jellemző; működéséhez üzleti tervet készít; valamint saját honlappal rendelkezik.

Jelenleg a mikrovállalatok 82 százaléka nem rendelkezik saját oldallal. A kutatás szerint a weboldallal rendelkező cégek több mint fele a fejlődő, vagy növekvő életciklusban tart, ugyanakkor azon vállalkozások közül, melyek nem tartanak fenn saját honlapot, csak 26 százalék sorolható e két kategóriába.

Az internetes oldalak hiányát a bank a mikrovállalatok költséges indulásának tulajdonítja, így újonnan bevezetett csomagjában nagy lehetőséget lát e cégek számára. Már igényelhető az új WebStart számlacsomag a Budapest Banknál, mely a számlavezetés mellett díjmentes weboldal elkészítését és annak egy éves üzemeltetését is nyújtja a vállalkozóknak.

A díjmentes weboldal szolgáltatás magában foglalja a vállalkozás honlapjának kialakítását tízféle választható design-nal, egy év időtartamra tárhely biztosítását, a honlap üzemeltetését, a domainnév bejegyzését és a Google statisztikai rendszerébe való regisztrációját.

Az ajánlatban a Budapest Bank partnere a StartAdmin Kft. A felmérésben a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány működött közre.

honlap webstart mikrovállalat Budapest Bank
Kapcsolódó cikkek