Cégvilág

Lakásvásárlási támogatás - Már csak három hónapig igényelhető

Szűk három hónapja maradt annak, aki lakásvásárlás vagy hitelfelvétel esetén élni szeretne még a kedvezményekkel.

A gyerekek után járó lakásvásárlási kedvezmény (a szocpol és a félszocpol), valamint az állami kamattámogatás ugyanis július 1-jétől várhatóan eltűnik, de legalábbis „felfüggesztik”. Mindebből pedig az következik, hogy az előre hozott vásárlások nyomán az év vége felé erősen visszaeshet a lakásforgalom – állítja a két legnagyobb magyarországi közvetítői hálózat.

Aki részesülni szeretne az akár több millió forint vissza nem térítendő támogatásokból, illetve az alacsonyabb törlesztőrészletből – bizonyos esetekben még a piaci forinthitelnél jóval olcsóbb, de kockázatosabb devizahitelekkel összehasonlítva is havi több ezer forintos megtakarítást lehet elérni –, annak június 30-ig be kell nyújtani a hitelkérelmét – hívja fel a figyelmet Kühne az Otthon Centrum Franchising Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Otthon Centrum Center tapasztalatai szerint a hitelfelvevők 18-20 százaléka vette eddig igénybe a megszüntetendő állami támogatások valamelyikét. „Sokan számítottak ezekre a kedvezményekre a lakásvásárlásnál, ők most vagy nem tudnak ingatlant venni, vagy csak a tervezettnél olcsóbbat. A lakosságon kívül az építőipari vállalkozások számára is hátrányos lesz a rendelkezés, s várakozásaink szerint az további szűkülését okozza” – tette hozzá.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

kamattámogatás szocpol hitelkérelem ingatlan lakásvásárlás Otthon Centrum
Kapcsolódó cikkek