Cégvilág

Távhő-korszerűsítési pályázatok - A kkv-knak sosem elég

Kedvező a piaci fogadtatása a pályázati feltételek egyszerűsítésének és a pályázói kör kis- és középvállalkozókra történt kiterjesztésének az Új Magyarország fejlesztési terv (ÚMFT) Környezet és energia operatív programjának (KEOP) idei energetikai kiírásai esetében.

Ugyanakkor a teljes képhez az is hozzátartozik, hogy még mindig keveslik a támogatási intenzitást és túl bonyolultnak találják az európai uniós kikötéseket a projektgazdák.

 Ez eddig az egyik legfőbb tapasztalata a pályázatíróknak és tanácsadóknak, ami azért is figyelemre méltó, mert az előző felhívások Magyarországon – finoman szólva – nem vonzottak túl sok támogatható projektet.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) együttesen 34 milliárd forintot irányzott elő 2009–10-re a környezetbarát energetikai fejlesztések támogatására – tájékoztatta lapunkat Ambrovics Andrea, az illetékes irányító hatóság vezetője.

Elmondta, hogy az energiahatékonyság növelésére, a megújuló energiaforrások használatára és az energiatakarékosság fokozására az idén eddig hat pályázatot hirdettek meg, s péntektől elérhető az ügynökség honlapján az ígért hetedik kiírás is KEOP-5.4.0-s kódszámmal a távhőszektor energetikai korszerűsítésére.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

KEOP ÚMFT NFÜ korszerűsít távhó Környezet és Energia Operatív Program Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kkv Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázat
Kapcsolódó cikkek