Cégvilág

Új éllovas a Bundesligában, áll a bál a Bayernnél

Őrségváltás történt az első osztályú német labdarúgó-bajnokság táblázatának élén: hazai vereségével a berlini Hertha kénytelen volt átadni az éllovas pozícióját a VfL Wolfsburgnak.

A Volkswagen gyár csapata megérdemelten ugrott a tabella élére, hiszen kiegyensúlyozott első félidő után a másodikban valósággal legázolta a Bayern Münchent. Gólzsákjai, a brazil Grafite és a bosnyák Dzeko 2-2 találattal vették ki részüket a páratlan diadalból. A Wolfsburg utoljára 2002-ben tudott győzni a müncheni sztárcsapat ellen. Második gólja előtt Grafite nem kevesebb, mint négy védőn kígyózott át a vendégek 16-osán belül, elfektette a kapust is, majd jobb sarokkal hanyagul a kapuba gurított, váratlan mozdulatával szinte majmot csinálva a menteni igyekvő védőkből- idézi a www.bama.hu a távirati irodát. 

A súlyos vereség után mintegy kétszáz Bayern-szurkoló tüntetett a wolfsburgi stadion kijáratánál, "Klinsmann raus!" (Klinsmann takarodj!) kiáltásokkal. Az edző a meccset értékelve elismerte, hogy megérdemelten győzött az ellenfél. A vereség egyik okát az átformált belső védelemben látta: Demichelis és van Buyten helyett Lúcio és a rutintalan Breno alkotta a védősor tengelyét, amit a hazaiak ki is használtak. Klinsmann szerint a negyedik tavaszi vereség dacára "minden esélyük megvan a bajnokság megnyerésére".

Hogy a müncheni vezérkar nem feltétlenül osztja az edző nézetét, az abból is kitűnt szombaton, hogy a bajnoki mérkőzést követő szokásos sajtóértekezleten sem Karl-Heinz Rummenigge klubelnök, sem Uli Hoeness menedzser nem jelent meg. Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy a tavaszi kilenc fordulóban a bajorok már 14 pontot veszítettek, ami nem éppen kirobbanó formáról tanúskodik. Ennek köszönhetően viszont szokatlanul nyílt a német bajnokság kimenetele. Gyakorlatilag még öt csapat táplálhat reményeket a bajnoki tál elnyerésére. Közülük a 26. fordulóban váratlan vereséget szenvedett Berlinben a Dárdai Pállal felálló Hertha. A fővárosiaknak tíz mérkőzésen át tartó hazai győzelmi sorozatát szakította meg a vendég Dortmund, amelynek tavaly november óta ez volt az első idegenbeli győzelme. Miként két hete Stuttgartban, ezúttal is kiütközött a Hertha alapvető gondja: ha a két gólzsáknak Voronyinnak és Pantelicnek nem megy a játék, akkor a csapat csak vergődik. Kérdés, lehet-e ilyen ingadozó formájú csatárokkal bajnokságot nyerni... A Hamburg izzadságszagú meccsen gyűrte le odahaza az őszi évadot még a tabella élén záró újonc Hoffenheimet.

A badeni csapat - amelytől sokan már bajnoki címet reméltek decemberben - csak vergődik tavasszal. Rendkívül gólerős csatárának, a bosnyák Ibisevicnek januárban bekövetkezett súlyos sérülése óta nincs igazi "gólfelelős" az együttesben. A gárda szombaton már a nyolcadik egymást követő bajnokin nem tudott győzni, így gyakorlatilag kiiratkozott a bajnokesélyes csapatok közül. Tartja viszont a lépést az élbollyal a VfB Stuttgart, amely az utolsó percben lőtt góllal szerzett fontos három pontot Bochumban, előrelépve a tabella ötödik helyére.

Bayern gól Bundesliga csapat
Kapcsolódó cikkek