Cégvilág

Fő a biztonság - Mától kamerákkal figyeli az utasokat a BKV

Mától a BKV Zrt. folyamatosan „fedélzeti” kamerával rögzíti a jármű belsejében történő eseményeket – kísérleti jelleggel – egy villamoson, valamint egy autóbuszon.

Ennek célja az elmúlt időszakban tapasztalt, a járművezetők ellen irányuló erőszakos cselekmények megelőzése, valamint az utasok és a járművezetők biztonságának fokozása.

Az elmúlt időszak sajnálatos eseményei – a BKV dolgozókat érő támadások - határozott fellépést kívánnak a közlekedési vállalattól. Dr. Kocsis István, a társaság vezérigazgatója ezért felgyorsította azokat a lépéseket, amelyek a járművezetők, jegyellenőrök biztonságát és védelmét szolgálhatják, ezért – többek között – elrendelte a járművekre is kiterjesztett kamerás megfigyelőrendszer teljes körű bevezetésének azonnali vizsgálatát – írja a BKV közleménye.

Ennek megfelelően – kísérleti jelleggel - egy TW 6000-es típusú (ún. hannoveri) villamoson, valamint egy Volvo 7700-as típusú autóbuszon az utasok, valamint a munkavállalók biztonsága, és biztonságérzetének javulása érdekében megfigyelő-kamerákat szereltetett fel a Társaság. Mint fogalmaznak, a kamerarendszer az adatvédelmi előírásokat maximálisan betartva zárt kialakítású lesz, a felvételeket 72 órán keresztül tárolja.

Az új kamerás megfigyelőrendszer bevezetését lépésről lépésre tervezik megvalósítani, a mostani kísérletet követően összegezzük a tapasztalatokat, ezután a Társaság megteszi a szükséges intézkedéseket.

megfigyel vezérigazgató megfigyelőrendszer Kocsis istván BKV utas kamera
Kapcsolódó cikkek