Cégvilág

12 ezer postai dolgozó sztrájkol a bérek miatt pénteken az Egyesült Királyságban

A sztrájkot a hírközlési dolgozók szakszervezete szervezi a postások bérezése elleni tiltakozásul, a munkabeszüntetés akár országos méretűvé is dagadhat.

A szakszervezet tájékoztatása szerint több ezren, összesen akár 12 ezren vesznek majd részt a pénteken tartandó sztrájkban, amelynek célja, hogy a Royal Mail dolgozóinak fizetési problémáira terelje a figyelmet.

A szervező hírközlési dolgozók szakszervezete szerint a munkabeszüntetés országos méretű is lehet. A konfliktus egyik oka, hogy a brit kormány támogatásával részben privatizálnák a Royal Mailt. A vállalat úgy véli, fiókjainak 90 százalékát nem érinti majd a sztrájk.

A szakszervezet és a cég kölcsönösen azzal vádolják egymást, hogy nem teljesítik a 2007-ben elfogadott modernizációs programban foglalt kötelezettségeiket. Dave Ward szakszervezeti vezető a Times Online-nak úgy nyilatkozott: megújították a három hónapra vonatkozó sztrájkmentességre vonatkozó ajánlatukat a cég felé. Mint mondta, a menedzseri zaklatások, és az egyre kisebb munkaerőre nehezedő növekvő munkateher nem tartható.

sztrájk Royal Mail posta
Kapcsolódó cikkek