Cégvilág

H1N1 vírus: a munkahely a legveszélyesebb

Munkahelyünkön vagyunk kitéve a legnagyobb veszélynek - a H1N1 vírus regisztráltjai közül többen ebben a közösségben betegedtek meg.

A WHO által világjárványnak minősített vírus a idején még a gazdasági megingásnál is komolyabb helyezetet teremthet, ha a szervezetek vezetése felkészületlen és cselekvésképtelen. A DGS Global Research tanácsadó cég friss kutatása a cégek járvánnyal kapcsolatos akcióterveire koncentrál, és azt vizsgálja, hogy a munkáltatók milyen hatékony eszközök bevetését tervezik, illetve hogyan próbálják biztosítani mÛködőképességüket.

A vírus magyar áldozatáról itt olvashat

Az európai uniós tagországok egészségügyi minisztereinek találkozóján megállapították, egyes országokban rendkívüli méretekben nő a vírussal fertőzött betegek száma. Bár az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) szerint várhatóan nem lesz agresszívebb a vírus, de Õszre akár a lakosság ötöde is megbetegedhet. Ebben a veszélyhelyzetben szükség van a kidolgozott stratégiára, ezért is készült el még májusban - a DGS Global Research által - egy figyelemfelhívó kétnapos felmérés. Ezt kiegészítve indult a “Pandémia=Világjárvány!!! Válság a válságban?” című vizsgálat, amely a cégvezetés gyakorlatát próbálja feltárni járvány esetében - tudtuk meg Dara Péter ügyvezetÕ igazgatótól.

A most folyó kutatásba a tanácsadócég honlapján (www.dgsglobal.hu) lehet bekapcsolódni, és ugyancsak itt érhetÕ el a májusi vizsgálatuk összefoglalója is. A kutatás zárásaként a résztvevők megkapják majd a teljes tanulmányt, amelybÕl számukra is világossá válhat, hogy felkészületlenül adott esetben nem lesz biztosítható mÛködésük, és még a minÕségromlással is számolniuk kell.

DGS Global Research Dara Péter H1N1 vírus
Kapcsolódó cikkek