DGS Global Research

A magyar cégek több mint 40 százaléka nem tervez béremelést

A magyarországi vállalatok 45 százaléka tavaly sem emelt bért, és 43 százalékuk idén sem tervezi, ugyanakkor az idén bérfejlesztést végrehajtani szándékozók között is jelentős a szórás - derül ki a DGS Global Research és az Ernst and Young közös felméréséből.
2010.04.23 Olvasási idő:

Kell-e az idén munkabért emelni: Hol, mennyit lehet keresni?

Kell-e bért emelni idén? Tavaly év végén a gazdasági társaságok alig harmada tervezett béremelést, átlagosan 5,2 százalékkal. De mi lett a tervekből? Hogyan alakultak/alakulnak a jövedelmi viszonyok az egyes ágazatokban, régiókban, munkakörökben?
2010.04.22 Olvasási idő:

Rövidebb, kevesebb, olcsóbb - Céges képzési körkép

A gazdasági válság következtében átrendeződött a felnőttképzési piac magánszemélyek és cégek tekintetében egyaránt. A céges képzések területén 50 százalékkal esett vissza a képzéseket saját forrásból finanszírozó vállalatok száma, ugyanakkor felértékelődött a vezetőképzés és a tehetségmenedzsment.
2010.04.01 Olvasási idő:

Korrupció: sokaknál belefér - Minden második ember lefizethető

Csak minden második ember zárkózott el a megvesztegetés bármely formája elől
2010.03.25 Olvasási idő:

Korrupt az egész világ?

Két és fél év elzárásra ítélte március közepén a bíróság a romániai Nagybánya polgármesterét, Cristian Anghelt, akit korrupciós bűncselekmény elkövetésében találtak vétkesnek. A 10 legnagyobb korrupciós ügy között említették 2009-ben Japánban azt a postai csalást, amikor fogyatékkal élők szervezetei számára kialakított kedvezményes postaköltség rendszerével éltek vissza. Két külföldi példát említünk, ám korántsem mondhatjuk azt, hogy a korrupciós ügyek az országhatáron kívül rekednek.
2010.03.24 Olvasási idő:

Kik és mennyire korruptak? - Válaszoljon!

A hazai gazdasági élet szereplői – legyen szó vezetőkről vagy alkalmazottakról – vajon mennyiben tudják elkerülni a korrupciót? A versenyképesség, a hosszú távú működés érdekében tett vagy elutasított tisztességtelen ajánlatok döntően befolyásolhatják a cégek jövőképét vagy éppen erőforrásaik kihasználtságát. De kik a korruptak?
2010.03.12 Olvasási idő:

Ismét elindult az Országos HR Benchmark Felmérés

Immár negyedik alkalommal indult el az Országos HR Benchmark Felmérés®keretében a hazai munkáltatók emberierőforrás-gazdálkodási gyakorlatának legalaposabb vizsgálata. A 2006-ban a DGS GLOBAL RESEARCH által elkezdett, s tavaly óta az Ernst&Young-gal együttműködésében zajló ingyenes kutatás mintegy kétszáz kérdés segítségével veszi górcső alá a mind többek számára kulcsfontosságúvá váló HR területet.
2010.02.23 Olvasási idő:

Lassan vége lesz a nagy elbocsátási hullámnak Magyarországon?

Annak ellenére, hogy a recessziónak még nincs vége, a DGS GLOBAL RESEARCH tanácsadócég által most lezárt „Képzési Benchmark Felmérés 2009” kutatás friss adatai alapján jóval kevesebben terveznek elbocsátást most, mint korábban.
2009.11.20 Olvasási idő:

H1N1 vírus: a munkahely a legveszélyesebb

Munkahelyünkön vagyunk kitéve a legnagyobb veszélynek - a H1N1 vírus regisztráltjai közül többen ebben a közösségben betegedtek meg.
2009.07.22 Olvasási idő:

A legtöbb vállalat a kormány segítségét kérné a válságban

A vállalatok túlnyomó többsége kormányzati segítséget hiányolt a recesszió enyhítésére, illetve az elbocsátások megelőzésére, hogy az elérhető források mennyire jelentenek segítséget a cégeknek, ezt vizsgálja a most induló kutatásában a DGS Global Research.
2009.03.13 Olvasási idő: