Cégvilág

Mekkorát haraphat ki a Bing a Google-ből?

Bár a Google a keresőoldalak megkerülhetetlen óriása és egyeduralkodója, az Egyesült Államokban az internetes keresések 65 százaléka az ő motorjaival történik, mindez nem riasztja vissza a Microsoftot, hogy szövetkezve a Yahoo-val meg ne próbáljon betörni a piacra.

Az új Microsoft-Yahoo partnerség révén mindkét cég jelentős támogatáshoz jutna az eddig külön folytatott harchoz, amelyet az internetes keresőpiacon jelentős túlsúllyal rendelkező Google ellen folytatnak - írja a Time.

A Microsoft Bing keresőmotorjának algoritmusa egyébként éppúgy üzleti titok, mint a Google-é, komoly összehasonlításnak tehát aligha vethető alá a két versenytárs. Az elemezők mindemellett úgy vélik, amiben a Bing esetleg túl tud mutatni vetélytársán, az talán a kényelmes és szép dizájnja, amin „jobb érzés keresni, mint a Google-n.” Ráadásul mintha gyorsabb is lenne annál és értékesebbek lennének a találatai – toldják meg a vélekedést pár szakmai blogon. Annyi biztos, a Bing valamivel jobban kategorizál, mint vetélytársai és kényelmesebb a kezelőfelülete is.

A Microsoft mindenesetre megengedheti magának, hogy egy-két olyan nyereséges terméke mellett, mint amilyen például a Windows, átmenetileg kisebb népszerűségű projekteket is futtasson. A Bing amúgy nyár eleji bemutatása óta folyamatosan erősíti részesedését a globális internetes keresőpiacon, a két cég azonban még így is messze van attól, hogy jelentős ütést vihessen be a Google-nak.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek