Cégvilág

Videójáték konzolt venne? - Érdemes várni!

A negyedik egymást követő hónapban mutatnak csökkenést a videojáték-és játékkonzolpiac értékesítési számai.

Az USA-ban 31 százalékkal, 1,2 milliárd dollárra zuhant a múlt hónapban a bevétel az előző év azonos időszakához képest – olvasható a NPD Group Inc. piackutató friss jelentésében.

A júniusi forgalmi adatok alapján csak a Microsoft XBox 360 játékkonzol értékesítését sikerült növelni 9,5 százalékkal. A Nintendo Wii 45 százalékkal, a Sony PlayStation 3 eladásai pedig 59 százalékkal zuhantak.

 

Bobby Kotick, az amerikai játékgyártó-óriás, az Activison Blizzard elnöke és az USA kiskereskedelmi piacán vezető GameStop elnöke, Dan DeMatteo egyetért abban, hogy a konzolgyártóknak csökkenteni kellene áraikat a jövőben, így ezzel is elejét vehetnék az ágazat további visszaesésének.

Howard Stinger, a Sony vezérigazgatója elmondta, hogy nem tervezik csökkenteni a PS3-as 399,99 dolláros árát, mert a konzol ennél olcsóbban már nem nyereséges. Ugyanezt az álláspontot képviselte múlt havi kijelentésével a Nintendo elnöke, Ivata Szatoru is. A használt játékok értékesítésének növekedése 2009 májusában elérte a rekordot jelentő 36 százalékot a teljes játékpiacon – derül ki a Nielsen Co.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

PLAYSTATION Activision Nintendo konzol videójáték Sony Microsoft
Kapcsolódó cikkek