Cégvilág

Profitra hajtanak, de emberségesen

Profitnövekedést, költségcsökkentést lehet elérni a coachingszemléletű vezetéssel – állítja az International Coach Federation magyar tagozata egy nemzetközi kutatás alapján.

A Manchester Ltd. nemzetközi executive coaching cég szerint főleg a beosztottakkal való kapcsolat és a csapatmunka hatékonysága javul, de termelékenységnövekedést is el lehet érni, ha a vezetői hatalmat megosztja a menedzser a munkatársakkal.

Ez a hozzáállás versenyelőnyt jelent, különösen most, válság idején – állítják a lapunknak nyilatkozó topvezetők. A Hödlmayr Hungária Logistics Kft.-nél például a szállítmányozási részleg korábban nem tudta teljesíteni a kitűzött célokat, hiába volt a sok megbeszélés, műhelymunka, vezetői segítség, utasítás, dicséret vagy figyelmeztetés, nem volt eredmény, így a területen vezetőt váltottak.

 „Az új irányító – akit a saját sorainkból neveztem ki – szeret és akar is önállóan dolgozni, dönteni, időről időre azonban neki is szüksége van megerősítésre, iránymutatásra” – fogalmazott Iván György, a cég ügyvezetője.

Hozzátette: a célokat, eredményeket, az esetleges problémákat időről időre átbeszélik, de a megoldások nagy részét ő hozza. Ez egy öngerjesztő folyamat: ha van bizalom, van siker, ha van siker, nő a bizalom.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

munka emberséges vezetés menedzserek humánerőforrások
Kapcsolódó cikkek