Cégvilág

Jackson dal – Nem új és nem az ő szerzeménye

Egy nappal azután, hogy nyilvánosságra került az új Michael Jackson dalként aposztrofált This Is It, kiderült: a dallam szerzője egy ismeretlen Puerto Rico-i zenész, az eredeti dalt társszerzője pedig Paul Anka.

Paul Anka a dal megjelenését követően perrel fenyegette a Jackson kezelőit, mire a cég azonnal elismerte, hogy a legendás énekes a This Is It című dal társszerzője. Anka a megállapodásnak köszönhetően a dal bevételeinek 50 százalékát kapja meg, ami véleménye szerint tisztességes eljárás - tudósít a Reuters.

A dalt 1983-ban Anka és Jackson I Never Heard címen rögzítette, hogy azután előbbi albumára kerüljön fel. A páros azonban összekülönbözött és Jackson elvitte a felvételeket, amelyeket Anka 1991-ben szerzett vissza és jelentetett meg egy ismeretlen latin énekes előadásában.

Az I Never Heard és a This Is It zongora kísérete és vokálja egyezik, bár utóbbin Jackson fivéreinek hangja is hallható. A Jackson vagyon kezelői szerint rendkívüli, hogy most először hallható ez a dal a popsztár előadásában, amelynek "a legendás Paul Anka" a társszerzője.

This Is It Anka Jackson
Kapcsolódó cikkek