Cégvilág

Rekordokat döntött a turistaszezon a Fadd-Dombori holtágnál

Több szempontból is rekordszezon volt idén nyáron Fadd-Domboriban, a megye egyik legnépszerűbb üdülőterületén.

Bár a szeptember végéig kitartó jó időnek köszönhetően akár még néhány napja sem számított eretnek gondolatnak megmártózni a fadd-dombori holtág vizében, a strandszezon már végérvényesen elmúlt. Eljött az összegzés ideje - írta a teol.hu.

Ez alapján pedig az idei nyár a legek szezonja volt a Fadd-dombori üdülőtelepen. Ez a megállapítás mindenekelőtt igaz a látogatottságra, amely jelentős részben a nagyrendezvényeknek is köszönhető volt, amelyekből idén minden eddiginél több, összesen hat volt Domboriban – tájékoztatott Wusching Gábor, az üdülőtelep kommunális feladatait is ellátó Fatodi Kft. ügyvezetője.

Rekordot hozott a vízminőség is, a rendszeres pótlásnak és cserének köszönhetően. Az ÁNTSZ kéthetenkénti vizsgálatai alapján a strandok vize végig megfelelő volt. Ráadásul előfordult, hogy egy méter mélyre is le lehetett látni.

Azzal együtt, hogy a hőmérséklet szinte egész nyáron magas volt, és a strandok látogatottsága is a legek számát gyarapította. A két fürdőhelyen több hétvégén is négyezer feletti fürdőző kapcsolódott ki. Ebből a szempontból a csúcs a nyár legmelegebb hétvégéjén, a triatlon fesztivál idején volt, amikor a strandolók mellett még a mintegy ezerkétszáz versenyző is a holtágban tempózott. A sok ember a jelek szerint a halakat nem zavarta különösebben, és bár a horgászszezon még tart, már eddig is számos kapitális pontyot és harcsát zsákmányoltak a horgászok, akik között egyre több külföldi is van.

horgászturizmus turizmus hazai turizmus fadd-dombori szezon utazás
Kapcsolódó cikkek