Cégvilág

Sláger: drámai fordulatok egy nap alatt

Hétfőn szinte biztosan hallható lesz újra a Bumeráng, várhatóan ma ugyanis aláírja a "bérleti szerződést" a Roxyval a Sláger - legalábbis kora délután még így nézett ki a helyzet, ám kora estére 180 fokos fordulatot vettek az események: miután nem sikerült megegyezni, a Sláger tulajdonosa, az Emmis, úgy döntott, kivonul Magyarországról.

Napok óta zajlottak a megbeszélések a Sláger és a Roxy Rádió vezetői között; kora délutáni értesüléseink szerint még úgy volt: akár már ma pont kerülhet a tárgyalási maraton végére, de legkésőbb hétfőn aláírják a szerződést. Az egyezség értelmében a következő időszakban a Roxyn lettek volna hallhatóak a Sláger egyes műsorai. A legfontosabb „tétel” természetesen a Boros–Bochkor duó neve által fémjelzett Bumeráng volt, amelyről úgy tudtuk, hétfőn már szinte biztosan a Roxyn lesz hallható.

Azonban kora estére kiderült a Roxy és a Sláger nem tudnak megegyezni előbbi frekvenciájának bérleti díjáról. Megegyezés hiányában a Sláger tulajdonosa, az Emmis úgy döntött: felszámolja magyarországi érdekeltségét.

Erről, valamint a Sláger munkatársainak sorsáról többet itt olvashat

Mint megírtuk, a roxys „bérleti szerződés” várhatóan csak egy évre szólt volna.

Értesüléseink szerint a tárgyalások szerdán már végső fázisukban voltak, ám a szerződéseket végül nem írták alá. A megbeszélések csütörtökön és pénteken is folytatódtak, információink szerint a két fél és ügyvédeik egész nap tárgyaltak.

Az elmúlt napokban-hetekben több rádió neve is felmerült, mint amelynek megvételével a Sláger folytatná. A Roxy és a Rádió1 mellett a Pont FM-et nevezte meg a hazai sajtó, ám utóbbi értesülést kategorikusan cáfolta a Pont FM tulajdonosa. Ami a vételárat illeti, a Rádió1 kapcsán 2 milliárd forintról szóltak a sajtóhírek.

A Sláger és a másik országos kereskedelmi a Danubius október végén veszítette el frekvenciajogosultságát, miután az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a Heti Választ és a Lánchíd Rádiót is ellenőrző Infocenter csoporthoz kötődő Adveniót, illetve az Econet.hu csoport által tulajdonolt FM1 Konzorciumot hozta ki nyertesként.

A döntést követően a Sláger és a Danubius is bírósághoz fordult ideiglenes intézkedést kérve, ám egy héttel ezelőtt mindkettőjük keresetét visszadobta a Fővárosi Bíróság.

Csütörtökön nulla órától a két új nyertes kezdte meg a műsorszolgáltatást. Az FM1-es Neo FM adását az Antenna Hungária 16 telephelyről sugározza majd, 80 százalék körüli lakossági lefedettséggel, míg az Adveniós Class FM-et 11 adóállomásról lehet majd elérni, 67 százalékos lefedettség mellett. Mindkét adó sok zenét ígér, ám a Slágerhez és a Danubiushoz képest „szélesebb spektrumon”.

Tavaly 4 milliárdos bevételre tettek szert, adózott nyereségük 1,2 milliárd volt – az idén az első tizenegy és fél hónapban körülbeül 2,8-3 milliárdos bevételre tehettek szert.

Mindeközben száguldásba kezdett az Econet.hu részvénye a tőzsdei kereskedésben. Szerda délelőtt a társaság részvényének forgalma megközelítette az OTP-ét! Az Econet.hu október végén egyszer már levágott egy alapos vágtát, az ORTT számukra kedvező döntése után. Azóta – a korábbi szintekhez képest – óriási forgalmakat produkált a papír, egyes hírek szerint néhány nagybefektető építi a pozícióit, mások szerint csak a kisbefektetők látnak sztorit a papírban.

Pénteken is nagy forgalmat könyvelhet el az econet.hu a tőzsdén: záráskori 741 milliós forgalma az OTP, a MOL és a Richter után a 4. legnagyobb. Igaz, ma már "csak" 116 forintért adták a papírokat, ami 4,91 százalékos esés a tegnapi záróárhoz képest.

rádiófrekvenciák Sláger Rádió országos rádiók Roxy Rádió kereskedelmi rádiók Emmis Danubius Rádió
Kapcsolódó cikkek