Cégvilág

Válságálló értékek: ékszerek, ezüstneműk a kalapács alatt

Jövő heti árverésén a műkincspiacnak a gazdasági válság közepette is virágzó területét, az ékszereket és ezüsttárgyakat helyezi a középpontba a BÁV.

A legrégebben működő hazai aukciósház november 10-12. között összesen 670 tételnyi ékszert, ezüsttárgyat, festményt, bútort, szőnyeget és dísztárgyat visz kalapács alá. Az anyag összeállítása során kiemelt súlyt fektettünk a gazdasági válság közepette is stabilan teljesítő ékszerekre és ezüsttárgyakra, sőt az órakínálatot növeltük is a korábbi árveréseiken megszokotthoz képest - összegezte a ma tartott sajtótájékoztatón a cég nemesfém-kereskedelmi részlegének vezetője, Kovácsné Racskó Szilvia.

Az első este árverésre kerülő 300 nemesfém tárgy között néhány tízezer forintos darabokat ugyanúgy találunk, mint milliós kategóriájú ritkaságokat. A llegmagasabb kikiáltási árról (2,4 millió forint) egy 1900 körül készült fehérarany fülbevaló pár indul, amelynek darabjait egy-egy nagyobb és egy-egy kisebb briliáns díszíti. A harmadik napon szereplő ezüsttárgyak között akad ennél is drágább tétel: az 593. tételszámon induló ezüst mennyegzői pohár Brassóban készült 1560-70 körül, és ritkasága miatt 2,5 millió forint lesz érte a legalacsonyabb licit.

Az ékszerek illetve dísztárgyak közé ékelve, szerda este vonultatja fel festmény-, bútor- és szőnyegkínálatát az aukciósház. A képek közül a legkiemelkedőbb darab Czigány Dezső 1920-as években készült tájképe (6,5 millió forint), de sok más jelentős 19-20. századi magyar festőtől is találunk alkotásokat.

 

A cég tapasztalatai szerint nagyon sok külföldi

ékszerek gazdasági válság műkincsek BÁV ezüsttárgyak
Kapcsolódó cikkek