Cégvilág

"Becsomagolták" Ferihegyet - Fotó

A Budapest Airport „csomagoltatta be” a ferihegyi repülőtér 2-es terminálját. Pontosabban a 2-es terminál építkezését eltakaró kerítést, amely mögött a 40 ezer négyzetméteres új forgalmi épület, a SkyCourt (Égi Udvar) fejlesztése zajlik.

A mintegy 165 méter hosszú pozdorja kerítésre a kreatív terveket és a fotókat a hat reklámügynökség készítette, magát a takarófóliát pedig a Színművek kft. gyártatta le. A fotók a repülést, mint utazási élményt, repülőtéri életképeket ábrázolnak, más elemeken pedig az épülő SkyCourt külső és belső látványterveit mutatja be a repülőtér közönségének.

Azok az érdeklődők, akik kíváncsiak az építkezésre, azok „élőben” követhetik a munkálatokat. A kerítés egyes részein ugyanis plexi kukucskálóablakokat alakítottak ki, amelyeken keresztül folyamatosan nyomon lehet követni az egyedülálló épület születését.

A kerítés mögött egyébként gőzerővel folyik az építkezés Ferihegyen: a SkyCourt nevű új utasforgalmi épület pinceszintjét már be is zsaluzták, a munkások most a földszinti épületrészt építik. Maga az építkezés sajátos kuriózum is egyben: Közép-Európában jelenleg ez az egyetlen, jelenleg is zajló repülőtéri terminál építése.

A nehéz gazdasági helyzet ellenére a Budapest Airport vezetése bízik abban, hogy a következő években ismét fejlődési pályára áll a magyar gazdaság, véget ér a Nyugat-Európában és egyre több turista keresi fel majd Magyarországot. 

reklámügynökség kerítés Ferihegy kreatív Budapest Airport 2-es terminál
Kapcsolódó cikkek