Cégvilág

Házidoktorokat faragnak az utasokból

Együttműködési megállapodást kötött kedden a Pasteur Intézettel és azonnal hatályba is léptetett két széles körű kezdeményezést, jelentősen megerősítve részvételét az összes újonnan felbukkanó betegség elleni harcban. Ennek keretében a két szervezet egészségügyi információkkal és betegség-megelőzéssel kapcsolatos tanácsokkal látják el az utazókat.

2010. januárjától az egy éve indított AIClub hűségprogramban résztvevő több mint 3,6 millió ügyfél, ha kívánja, a csoport szállodáinak használatáért szerzett hűségpontjait adományokra válthatja be, melyeket teljes egészükben a Pasteur Intézetnek ajánlják fel. Az adományokból az Intézet az újonnan felbukkanó betegségek elleni harcra irányuló két projektet finanszírozza.

Az adományokból egy olyan klímakamra létrehozását támogatja, amelyben a kutatók szélsőséges, a valós körülményeknek megfelelő klimatikus körülményeket szimulálhatnak a járványokért felelős vírusok szaporodásának tanulmányozásához.

Egészségügyi szakkonferencia

Alultáplált betegek, egészséges alultápláltak

Ezen felül egy mobil elemző laboratórium létrehozását is támogatják, amely bármikor repülőgépre költöztethető, így a Pasteur Intézet újonnan felbukkanó betegségekre szakosodott specialistái azonnal „házhoz mehetnek”, tehát az új vírusokat eredeti környezetükben tanulmányozhatják és elemezhetik.

Az Accor csoport finanszírozásában egy egészségügyi információs és betegségmegelőzési weboldal jön létre Pasteurtravel.com néven, ahol az információkat angolul és franciául teszik közzé. Az oldalra csak a Pasteur Intézet szakembereinek anyagai kerülnek fel. A felhasználók egy egyszerű és könnyen használható felületen informálódhatnak a szükséges megelőző kezelésekről, a kötelező és ajánlott oltásokról, és az egyes úti célok esetében felmerülő kockázatokról, egészségügyi krízishelyzetekben pedig egy „hírcsatorna” révén az oldal naprakész információt biztosít a potenciális járványok relatív terjedéséről.

A táplálásterápia jelentősége a betegek gyógyulásában

2010. február 25.

Helyszín: Hilton Budapest (I. kerület, Budai Vár) -->

utas betegség pasteur Accor
Kapcsolódó cikkek