Cégvilág

Korábban érkeznek a kecskeméti Mercedesek

Az eredetileg bejelentettnél korábban, már a jövő év végén megkezdődhet a termelés a kecskeméti Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. (MBMH) gyárban – jelentette be Michael Friess ügyvezető igazgató, emlékeztetve hogy Magyarországon a jelenlegi Mercedes A- és B-osztály utód-modelljeit fogják gyártani.

Miután várhatóan már a nyár folyamán megkezdik a gyártósorok telepítés, felgyorsulhat az alkalmazotti állomány felvétele is.

A jelenleg ötven fős MBMH többek között a logisztika, minőségmenedzsment, műszaki szolgáltatások, gyártás, informatika, emberi erőforrások, beszerzés valamint pénzügy és kontrolling területekre keres szakembereket. Az idén a cég törzsgárdáját választják ki, így év végére 500 munkatárs dolgozik a cégnél.

A jelentkezők kiválasztása és képzésére egy „mini gyárat” rendeztek be. Az alapképzés később a németországi üzemekben, föleg Rastattban és Sindelfingenben folytatódik. Noha az eddigi tapasztalatok szerint a jelentkezők megfelelő szakmai ismeretekkel és képzettséggel rendelkeznek, kevés a gépkezelő és fényező, és ezen a területen hiányos a jelöltek szaktudása.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

 

Sindelfingen MBMH fényező gépkezelő gyár Mercedes Kecskemét Friess
Kapcsolódó cikkek