Cégvilág

Így néz ki a felcsavarható, áttetsző érintőképernyő

Egy kis portugál cég elsőként mutatott be olyan multi-touch érintőképernyőt, amelyet nem muszáj stabil, egyenes felületre rögzíteni, áttetsző és akár a karjára is felcsavarhatja a felhasználó.

Az organikus LED (OLED) már eddig is lehetővé tette, hogy egy kijelző puha, összehajtható felületen jelenjen meg. A Displax viszont ennél tovább lépett, amikor multi-touch, vagyis egyszerre több ujjal irányítható érintőképernyőt készített rugalmas felületre.

A The Register beszámolója szerint a kis portugál cég elsőként jelentkezett olyan érintőképernyővel, amelyet akár a karjára is felcsavarhat a felhasználó, mert nincs szüksége fix, egyenes rögzítésre. Sőt, a technológia lehetővé teszi, hogy áttetsző vagy opálos felület is érintőképernyőként funkcionáljon.

Jelenleg egy 50 hüvelykes lap 16 ujj érintését képes feldolgozni, de a cég továbbfejleszti a terméket. A Display elsősorban 3 hüvelyktől -7 méterig terjedő átmérőjű kijelzők gyártását tervezi, mert a cég szerint ezekkel könnyen multi-touch eszközzé változtatható egy hagyományos LCD televízió. A rugalmas érintőképernyő a tervek szerint a harmadik negyedévben kerül a polcokra.

érintőképernyő multi-touch
Kapcsolódó cikkek