Cégvilág

Már 110 ember veszette életét a H1N1 miatt

Hétről hétre nő az új influenza halálos áldozatainak száma, köztük sok a várandós kismama. A tisztifőorvos kéri, hogy az orvosok folytassák a védőoltást.

Száztíz ember halála kapcsolható az új típusú influenzavírus szövődményeihez - tájékoztatott ma délután Falus Ferenc. Az országos tisztifőorvos elmondta azt is, hogy az elhunytak között öt várandós asszony volt, s jelenleg 11 kismamát kezelnek kórházban, egyikük lélegeztetésre szorul.

A  főorvos megismételte kérését: a krónikus betegeket kezelő és terheseket gondozó orvosok ügyeljenek pácienseikre, s akik eddig nem oltatták be magukat az új vírus elleni vakcinával, tegyék meg. Jelenleg ugyan enyhült a járvány, ám annak egy újabb hulláma várható, s a védettséghez körülbelül két hét szükséges.

Hazánk egyébként viszonylag jól áll, hiszen az emberek 30 százaléka kérte eddig a védőoltást. A szakemberek arra figyelmeztetnek: ez a vírus alattomosabb a szezonális influenzánál, amit igazol, hogy a H1N1 fertőzés miatt bekövetkezett halálozáshoz viszonyítva annak vírusa miatt az elmúlt nyolc évben 2- 45 ember veszette életét évente.

Falus Ferenc H1N1 új influenza
Kapcsolódó cikkek