Cégvilág

Rendőrkézen a milliárdos: Feladta magát a Fastweb volt tulajdonosa

Tegnap éjjel feladta magát a 2 milliárd eurós adócsalás és pénzmosás egyik fő gyanúsítottja, Silvio Scaglia multimilliárdos.

A távközlési milliárdos, Silvio Scaglia tegnap éjjel Olaszországban feladta magát, miután saját repülőgépén Rómába visszaérkezett az Antillákról - jelentette a Reuters. Várhatóan holnap ki is hallgatják Scagliát.

Az üzletember és Nicola Paolo Di Girolami szenátor ellen még hétfőn adtak ki elfogatóparancsot Olaszországban a Fastweb internetszolgáltató adócsalási és pénzmosási botránya miatt. A gyanúsítottak a pénzmosást egy mintegy kétmilliárd euró értékű, bonyolult nemzetközi telefonos szolgáltatásvásárlási láncolat révén hajtották végre 2003 és 2006 között. Ennek következményeként az olasz állam csak adóbevételek terén mintegy 400 millió eurótól esett el. Az ügyészség szerint a műveleteket a Fastweb szélessávú internetszolgáltató és a Telecom Italia egyik leányvállalata, a Sparkle vezetőinek tudtával hajtották végre.

Az üggyel kapcsolatban összesen 56 embert keresnek a hatóságok. A gyanúsítottak szerint ők csupán vétlen áldozatok voltak egy harmadik fél által elkövetett bűncselekményben.

 

 

 

pénzmosás fastweb adócsalás scaglia
Kapcsolódó cikkek