Cégvilág

Sherlock Holmes segített

A Time Warner főként a Sherlock Holmesnak köszönhetően növelte negyedik negyedéves profitját.

A Time Warner most először jelentette eredményeit azután, hogy a múlt évben megvált az AOL-tól. A konszern most a televízióra és a mozira koncentrál, a karcsúsított vállalat 627 millió dolláros nettó eredményt ért el a negyedik negyedévben. A cég forgalma 2 százalékkal, 7,3 milliárd dollárra nőtt – jelenti a BBC.

A Time Warner közlése szerint 13 százalékkal növeli az osztalékot és 3 milliárd dollárra emeli a visszavásárlásra fordított összeget. 2010-ben kétszámjegyű profitnövekedésre számít a konszern, amelynek eredményeit két sikerfilm: a Sherlock Holmes és a Másnaposság javította fel.

A Time Warner nagy tehertől szabadult meg, amikor megvált az AOL-tól, az internetes óriás és a kábelszolgáltatással kapcsolatos eszközei 16 milliárd dolláros veszteséget hagytak maguk után. A Time Warner és az AOL 2001-es házasságát az évszázad üzletének nevezték, amely egy kézbe helyezi a régi és az új média képviselőit. A kapcsolat azonban egy évtizedig sem tartott, mivel az AOL komoly nehézségekbe ütközött a népszerű betárcsázós kapcsolatok hanyatlásával.

eredmény profit konszern Sherlock Holmes Time Warner AOL
Kapcsolódó cikkek