Cégvilág

Új pályázatok vállalkozásoknak

Összesen 23,5 milliárd EU-forráshoz juthatnak azok a vállalkozások, amely pályáznak az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) most meghirdetett három felhívására.

A gazdaságfejlesztési (GOP) és közép-magyarországi (KMOP) operatív programban megjelent, komplex vállalati technológia-fejlesztést szolgáló kiírásokra május 31-től nyújhatók be a támogatási kérelmek.

Az elnyerhető összeg 20-150 - a központi régióban maximum 100 - millió forint. Az elérhető támogatási mérték a GOP-211/B kiírásnál 30-40, a KMOP-1.2.1/B felhívásnál pedig 25-30 százalék.

Ismét megjelent a GOP 2.1.2-es kiírása is. Ez 10 milliárd forintos kerettel a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben ösztönzi a komplex beruházásokat. Erre a kiírásra már nagyvállalatok is pályázhatnak, ám fontos kikötés, hogy a tervezett fejlesztések a komplex programmal támogatott leghátrányosabb helyzetű kistérségekben valósuljanak meg.

Itt a legjelentősebb az elnyerhető összeg, akár 500 millió forint is lehet és a támogatási intenzitás is a legmagasabb, maximum 50 százalékos.

ÚMFT KMOP GOP technológia vállalkozások pályázat
Kapcsolódó cikkek