Cégvilág

Ötmillió munkaórát vett el a Google - 120 millió dolláros munkabér

A Google saját minialkalmazással ünnepelte a legendás számítógépes játék harmincadik születésnapját, ami a mérések szerint mintegy 120 millió dollárjába került a cégeknek.

Május 21-én ünnepelte harmincadik születésnapját a Pac-Man, ebből az alkalomból a Google keresőoldalán jelentette meg a klasszikus játék mini verzióját.

A Rescue Time cég mérései megmutatják, hogyan hatott a meglepetés a felhasználók viselkedésére. Eszerint az átlagos, 11 másodperces keresési idő 36 másodpercre növekedett ez idő alatt.

Tekintve, hogy átlag 504 millió egyéni látogató érkezik a Google oldalára naponta, ez azt jelenti, hogy csaknem 5 millió munkaórát töltöttek az alkalmazottak Pac-Manezéssel világszerte. Ez 120 millió dollárnyi munkabérnek felel meg a TIME által idézett mérés szerint. Ez ráadásul nem is számít jelentős számnak, hiszen valószínűleg nem mindenki jött rá, hogy a Google oldalán megjelenő játék az Insert Coin feliratra kattintva indítható el. A Pac-Man egyébként állandó helyett kapott a keresőóriás egyik aloldalán.

Pac-Man felmérés munkaóra munkabér játék Google
Kapcsolódó cikkek