Cégvilág

Budapest és hazánk volt a milánói ingatlanfejlesztői kiállítás díszvendége

Budapest és Magyarország volt a Milánóban megrendezett EIRE ingatlanfejlesztői szakkiállítás díszvendége. Az olaszországi kiállítási megjelenést koordináló Studio Metropolitana és az ITD Hungary külön konferencián ismertette magyarországi fejlesztési céljait.

Magyar kezdeményezésre ez alkalommal az Ötös Közúti Korridor mellett lévő régiók, Lombardia, Szlovénia, Magyarország és Szlovákia képviselői közösen mutatatták be fejlesztési elképzeléseiket, projektjeiket.

A 35 ezer négyzetméteres milánói kiállítótéren megrendezett eseményen több mint 50 országból összesen több mint tízezer ezer ingatlanos vett részt. Bár az EIRE elsősorban az olasz ingatlanszektor főszereplőit mutatja be, részt vettek idén a közép-európai régió mellett Brazília, Nicaragua, Marokkó vagy Egyiptom ingatlanfejlesztői és sok más ország befektetési ügynöksége is – mondta el Spányik Péter az ITD Hungary Külgazdasági Szakdiplomatája. 
 
Spányik Péter hozzátette: „A konferencia – magyar szempontból – legnagyobb eredményeként az ITD Hungary segítségének köszönhetően, Budapest, Kassa és Zágráb közötti megállapodás aláírásával létrejött az Ötös Korridor Együttműködési Fórum, a további konkrét együttműködési programok előkészítésére valamint a jelenleg elszigetelten működő fejlesztési projektek összefogására.”

A konferencia zárásaként megállapodás született, hogy a vezető szlovén fejlesztési magazin, a Slovenian Times szervezésében a következő nemzetközi Ötös Korridor Együttműködési Konferencia 2010 őszén Ljubljanában rendezik.

korridor milánó ITD ingatlan konferencia
Kapcsolódó cikkek