Cégvilág

Foci VB 2010: Élőben az interneten

A magyarországi internet történetében egyedülálló vállalkozásra szövetkezett a Magyar Televízió és az Index. A netes publikum a számítógép előtt is élőben szurkolhatja végig a 2010-es futball világbajnokságot.

A köztévé sport portálja, a Telesport.hu az összes mérkőzést élőben közvetíti, de az együttműködésnek köszönhetően a világbajnokság minden összecsapását és a hivatalos rendezvényeket közvetíti az Index is. Az MTV élő adásán kívül a felhasználók élvezhetik az internetes platform összes hozzáadott interaktív szolgáltatását, illetve mindkét online szolgáltató oldalán bármikor visszanézhetik a vb eseményeit. A köztévé Dél-Afrikában tartózkodó kommentátorai szubjektív videoblogot vezetnek a www.focivb.blog.hu címen, az exkluzív mini tudósításoknak szintén az Index ad helyet.

Az MTV korábban már közvetített nemzetközi labdarúgó tornát a Telepsport.hu-n, most azonban a magyar média történetében egyedülálló együttműködés extra nyilvánosságot és külső műszaki kapacitást ad a közmédiumnak. „Az együttműködés révén a Magyar Televízió adása a lehető legszélesebb internetes közönséghez jut el. A Telesport.hu és az Index együtt minden korábbi netes közvetítésnél nagyobb kapacitással szolgálja ki a focirajongókat, és jelentősen kitágítja a hagyományos televíziózás kereteit – tette hozzá Medveczky Balázs, az MTV ügyvezető alelnöke. A jogtulajdonos Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége és a FIFA engedélyével kötött szerződés révén nemcsak a nézők, a köztelevízió is jól jár, a közvetítési jogok továbbértékesítéséből származó bevételt az esemény költségeinek kifizetésére fordítja az MTV.

„Magyarországon először kerül ekkora jelentőségű nemzetközi sportesemény mozgóképben az internetezők ilyen széles köre elé. A FIFA VB 2010 szolgáltatáscsomag egyesíti az élő közvetítés, a bármikor hozzáférhető video-szolgáltatások, és a netes világban megszokott interaktivitás összes előnyét” – foglalta össze a vállalkozás úttörő jellegét Kardos Gábor, az Index ügyvezetője. „A magas minőségű mozgóképes közvetítést az Indextől megszokott eredeti stílusban, rengeteg integrált írott, tartalmi és közösségi megoldással egészítjük ki. Az MTV-vel közösen igyekszünk megmutatni, hogyan tágítják ki az internet adta lehetőségek a hagyományos televíziózás eddig ismert világát.” – tette hozzá az Index vezetője. A felhasználók kommentálhatják, megvitathatják az eseményeket és böngészhetik a valós idejű statisztikát a mérkőzések alatt, elolvashatják és véleményezhetik az Index és a közösségéből felkért szakértők véleményét, már a mérkőzések közben igénybe vehetik a videós szolgáltatásokat, és az egész VB alatt bármikor újra megtekinthetik az összefoglalókat, a gólokat, vagy akár magukat a mérkőzéseket.

 

telesport Medveczky Balázs index Dél-Afrika foci vb mtv
Kapcsolódó cikkek