Cégvilág

Megnevezték a tíz legjobb hazai éttermet

A Dining Guide étteremkalauz tegnap ünnepélyes keretek között megnevezte az idén hatodik alkalommal meghirdetett Év étterme címért zajló verseny „döntőjébe” jutott tíz legjobb hazai éttermet, amely esélyes maradt a végső díj elnyerésére.

„A tízes listán szereplő éttermeket a verseny második körében az idén 61 fősre duzzadt, üzletemberekből, gasztronómiai újságírókból és bloggerekből álló, a nemzetközi éttermi választékot is jól ismerő társadalmi zsűri tagjai egytől tízig terjedő skálán értékelik, általános gasztronómiai, illetve fogyasztói szempontok szerint” – mondta Wiszkidenszky András, a zsűri elnöke. Ezen osztályzatok alapján választják ki az év hátralévő részében a Gösser Bock – Dining Guide díj nyertesét, az Év éttermét. Az idén arra is gondoltak a verseny szervezői, ha esetleg a tíz kiválasztott közül valamelyik étterem bezárna, vagy eddig ismeretlen séfet szerződtetne. Ez esetben a zsűri által kiválasztott öt póttag közül kerülhet be a tízes csapatba egy, és válhat így esélyessé a Év étterme címre.
A 2004-ben alapított Dining Guide díj az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban. A fődíjat 2005-ben a Fausto’s, 2006-ban a Lou Lou étterem nyerte el, 2007-ben pedig ismét a Fausto’s részesült az elismerésben. Egy évvel később, 2008-ban a Bock Bisztró, míg tavaly a Costes nyerte el az Év étterme címet – röviddel mielőtt a Michelin-kalauz neki ítélte Magyarország első csillagát. NM

A top 10 étterem (ábécésorrendben)

- Alabárdos

- Aranyszarvas

- Babel Delicate

- Bock Bisztró

- Chateau Visz

- Costes

- Csalogány 26

- Fausto’s

- Kistücsök

- Onyx

- Aranyszarvas

- Babel Delicate

- Bock Bisztró

- Chateau Visz

- Costes

- Csalogány 26

- Fausto’s

- Kistücsök

- Onyx -->

étteremteszt Dining Guide Lou Lou étterem
Kapcsolódó cikkek