Cégvilág

Ezúttal a Google is megbukott

A Google közölte: abbahagyja a Nexus One okos telefon forgalmazását. Ezzel gyakorlatilag véget ért a keresőóriás nagy projektje, amivel betört volna a mobilszektorba.

A Mashable jelentése szerint már megérkezett az utolsó Nexus One szállítmány a Google főhadiszállására, a készüléket a jövőben nem értékesítik amerikai ügyfeleknek. A Google első és a jelek szerint utolsó, saját márkás okos telefonját Európában a Vodafone és Ázsiában néhány más szolgáltató értékesíti.

Ezzel tehát véget ért a nagy kísérlet, amelynek célja az amerikai mobilpiac meghódítása lett volna. Az Android operációs rendszert a jövőben főként a Verizon által forgalmazott, Droid készülékek képviselik majd az amerikai piacon. A Google egyébként a gyenge eladási adatok miatt már két hónapja bezárt a Nexus One forgalmazását bonyolító webshopot.

A szakportál szerint a készülék azért nem ért el sikert, mert a felhasználók többsége nem értette, mi haszna származik egy olyan telefonból, amelyre szabadon fejleszthetőek az alkalmazások.

 

okos telefon Nexus One forgalmaz Google
Kapcsolódó cikkek