Cégvilág

Extrákkal csábít a Yahoo levelezőrendszere

A Yahoo mától új funkciókkal gazdagítja webmail rendszerét és abban reménykedik, hogy az extra szolgáltatások emelik majd a cég érdekeltségeibe tartozó oldalakon töltött időt.

A megújult levelező rendszer tesztelése szerdán kezdődik, a Yahoo becslése szerint világszerte 273 millió felhasználó dönthet mától arról, hogy kipróbálja-e a levelező rendszer béta verzióját. A vállalat tervei szerint az év végéig tartó próbaüzemet követően valamikor a jövő évben minden e-mail fiókot az új működésre állítanak át - jelenti az AP.

A mától használható funkciók között szerepel például a Twitter és a Yahoo közötti közvetlen kapcsolat, amelynek segítségével a levelezőrendszerből küldhetnek tweeteket a felhasználók. Emellett a fiókokból megtekinthetőek a képek és videók anélkül, hogy el kellene navigálni a levelező rendszerből.

A Yahoo a levelezés modernizálásával igyekszik megállítani a Google-hoz történő elvándorlást, ami megnehezíti a hirdetések értékesítését és ezáltal csökkenti a Yahoo bevételeit. A cég továbbra is a második legnépszerűbb webmail rendszerét tudhatja magáénak, de a felhasználók száma a comScore adatai szerint 10 százalékkal csökkent tavaly szeptember óta.

felhasználó Twitter tweet Yahoo levelező rendszer webmail
Kapcsolódó cikkek