Cégvilág

Perelik a világ legnépszerűbb "kapálós" játékának készítőjét

Egy adatvédelmi jelentés nyomán egy kaliforniai állampolgár pert indított a Farmville című, Facebookra telepített játék készítője ellen, ezzel párhuzamosan pedig a Facebookot is bíróság elé citálták.

A Digital Trends által ismertetett vizsgálat szerint a Facebookon található tíz legnépszerűbb játék mindegyike hirdetési cégek felé továbbította a felhasználók azonosítására alkalmas adatokat. A per elsősorban a Zyngát érinti, hiszen ez a cég tudhat magáénak a portál tíz legsikeresebb játéka közül hatot, köztük a csúcstartó Farmville-t.

A Facebook gyorsan reagált a problémára és közölte: az érintett partnerek valóban szabálytalan módon továbbítottak adatok és ezzel megsértették a portállal kötött működési szabályzatot. Ugyanakkor hozzátették, hogy a kiszivárogtatók többsége nem szándékosan, hanem csak a böngészők működésének sajátosságaiból adódóan továbbította az azonosító adatokat. Jelenleg 550 ezer, harmadik fél által gyártott szoftver fut a Facebookon, a portál 500 millió felhasználójának 70 százaléka használja ezeket.

Magánemberek most csoportos pert indítottak mind a Facebook, mind a Zynga ellen az adatközlések miatt.

Zynga azonosítás Farmville per böngésző Facebook adat
Kapcsolódó cikkek