Cégvilág

Újabb siker a Rábánál

Új szegmensben ért el sikert a Rába a rendkívüli igénybevételekre kifejlesztett Rába-MAXS futóműcsaládjával Oroszországban. Az orosz, az európai és az amerikai piacon egyaránt védjegyoltalmat élvező Rába MAXS futóműcsaládot terepjáró tehergépjárművek számára fejlesztették ki

A Rába Futómű Kft. és a GAZ csoporthoz tartozó Ural teherautógyár közti megállapodás révén még ebben az évben megkezdik a futóművek szállítását az orosz társaság legújabb, összkerékhajtású tehergépjárműveihez.

A nyugat-szibériai cseljabinszki régióban működő Ural vállalat évente 8000-9000 nem-közúti, nehéz tehergépjárműveket gyárt elsősorban olaj- és gázipari, építőipari, mezőgazdasági és katonai célú felhasználásra. A Rába futóműveit csőszállító járművekbe, nyerges vontatókba és dömperekbe beépítik, és a piaci felfutást követően az éves mennyiség elérheti az ötszázat.

"A speciális tehergépjármű szegmens a Rába FÁK-piaci növekedésének motorjává válhat, egyúttal képes lehet a klasszikus busz- és trolibuszszegmensben jelentkező, a költségvetéshez kötődő szezonális ingadozások kiegyenlítésére is” – összegezte Pintér István, a Rába csoport elnök-vezérigazgatója. 

A Rába Járműipari Holding Nyrt. stratégiai exportpiacai az USA, az EU és a FÁK-országok. A vállalatcsoport átlagos évi exportárbevétele eléri a 230 millió eurót.

Ural FÁK motor gaz tehergépjármű Rába futómű export
Kapcsolódó cikkek