Cégvilág

Leépít a Bayer - Irány kelet!

A Bayer-konszern 2012-ig kereken 4 500 munkahely megszűntetésére készül, ebből csupán Németországban 1 700-et akar felszámolni.

A létszámleépítéssel párhuzamosan a cég 2500 munkahelyet létesít majd fejlődő országokban. Ennek következtében a Bayer-konszernnél dolgozók száma a világszerte alkalmazott 108 700 fő 2 000 fővel csökken.

Marijn Dekkers, a cég vezérigazgatója az intézkedést az innovációs és befektetési programmal indokolta, amelyhez a szükséges pénzeszközöket az erőforrások célzott átcsoportosításával kell biztosítani. A Bayer szerint a megtakarítások összege 2013-tól kezdve évi 800 millió euró lesz, amely összegnek a felét ismét befektetik a vállalat üzleteibe.

A vezérigazgató a Reuters tudósítása szerint az egészségügyi üzletág mellett a növénytermesztésre koncentrálná a vállalat tevékenységét.

Két napja a Roshe Holding AG, a világ legnagyobb rákellenes gyógyszergyártója közölte, hogy a következő két évben globálisan 4 800 munkahelyet szüntet meg struktúraváltási programja keretében, ebből 770-et Svájcban. A leépítés segítségével a bázeli székhelyű konszern összesen 2,4 milliárd svájci frankot akar megtakarítani. A létszámcsökkentés a vállalat munkavállalóinak mintegy 6 százalékát érinti, többnyire a gyógyszergyártó divízióban, valamint az értékesítés, és a marketing területén.

"A csökkentések mélyrehatóak és a piacnak tetszeni fog, hogy a vállalat komolyan beletekintett a tükörbe és azt tette, amire szükség volt" – mondta Carri Duncan, a zürichi Macquarie Group elemzője a Bloombergnek.

Németország fejlődő állam Bayer leépít létszámleépítés
Kapcsolódó cikkek