Cégvilág

Eladó a Tv2 anyacége

Több mint négy évvel ezelőtt a többek között a Bildet és a Weltet jegyzó Axel Springernek le kellett mondania a ProSiebenSat1 felvásárlásáról, most ismét lehetősége adódik a berlini kiadónak a televíziós társaság felvásárlására.

Ismét eladó Németország legnagyobb televíziós társasága, a gazdasági válság miatt a két tulajdonos tőkebefektető társaság, a KKR és a Permira eladná részesedését. A társaságok 2006-ban akkor hárommilliárd euróért szereztek többséget az idén is vastagon nyereséges ProSiebenSat1-ben.

A Tagesspiegel kereste az esetleges vevő Axel Springert is, ám a kiadó nem akart nyilatkozni az ügyben. 2005-ben versenykorlátozó hatás miatt az illetékes hatóság nem engedélyezte az Axel Springernek, hogy részt szerezzen a társaságban.

A kiadó tulajdonában álló Welt úgy tudja, a Permira és a KKR 2011-én szállna ki az üzletből. Igaz, a ProSiebenSat1 a válság ellenére is nyereséget termel, több milliárdra rúgó adósságállománya van. Axel Salzmann, a ProsiebenSat1 vezérigazgatója szerint az üzemi nyereség idén meghaladhatja a 850 millió eurót.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) arról írt szerdai számában, hogy a ProSiebenSat1 átvizsgálja külföldi adóit, s nem zárta ki az eladás lehetőségét sem. A FAZ szerint elképzelhető a belga, holland, finn, svéd, norvég és dán adók értékesítése.

A svéd SBS Broadcasting-on keresztül a ProSiebenSat1 a magyarországi Tv2 csatorna tulajdonosa.

felvásárlás eladás televízió média Permira Axel Springer kiadó KKR prosiebensat1
Kapcsolódó cikkek