Cégvilág

Soha ennyi új dolgozót nem vett még fel a Google

A Google amerikai internetes óriás idén több új munkaerőt vesz fel, mint valaha, mintegy ezer munkahely létesül Európában is.

A Google bejelentette, hogy összesen több mint 6 ezer új munkatársat vesz fel. Az elmúlt évben a cég a létszámát több mint 4 500 fővel növelte, 24 400 főre.  Erich Schmidt, az április 4-vel távozó távozó vezérigazgató jelezte, hogy a Google az idén több mint ezer új munkahelyet létesít Európában, közülük több százat Németországban, a müncheni kutatási és fejlesztési központban.

A Google egyébként utoljára 2007-ben vett fel 6 ezer új dolgozót és a Handelsblatt szerint az idei minden idők legjobb éve lesz ilyen szempontból, még több új munkatárssal.

Mindeközben a rivális Yahoo folytatja a tavaly decemberben bejelentett elbocsátásokat. Az akkori közlés szerint az állomány mintegy 4 százalékától válnak meg, a cég szerint 100-150 főt érint a mostani leépítési hullám. Az elmúlt két hónapban 700 munkatársat bocsátott el a vállalat.

A Yahoo egyébként az elbocsátásokkal kapcsolatos bejelentéssel a negyedik negyedéves eredményjelentés elébe ment, hiszen a tegnapi amerikai tőzsdezáráskor a cég közölte: az árbevétel 12 százalékkal, 1,53 milliárd dollárra esett vissza. A profit ugyan megduplázódott, de nagyrészt a karcsúsításoknak köszönhetően, ezért a részvények árfolyama csökkent, mivel az elemzők aggódnak az internetes cég jövőjét illetően. A pesszimizmust erősíti az is, hogy az árbevétel a várt 6 százalék helyett 12 százalékkal esett vissza.

profit elbocsát bevétel Yahoo felvesz Google dolgozó
Kapcsolódó cikkek