Ezt támasztják alá az ABLON Group eredményei is, hiszen az év végén csaknem háromezer négyzetméternyi bérleti szerződést írtak alá.
 
A tavalyi év csaknem egészében megfigyelhető volt a bérlői piac egyre fokozódó aktivitása, ezzel együtt a bérleti díjak mérséklődése. Ezzel együtt elsősorban a hosszabbítások, és a bérlemények bővítésének ideje jött el, az új tranzakciók dömpingje egyelőre várat magára.
 
„Bár a bérleti díjak emelkedése már most is megfigyelhető, számottevő növekedésre várhatóan csak jövőre számíthat az irodapiac. Mindemellett a megfelelő lokáció, és a jó bérlői csomagot kialakító irodák kihasználtsága a válság alatt is átlag feletti volt, amely az élénküléssel csak tovább nőhet” – mondta Lovro Adrienn, az ABLON Group magyarországi ügyvezető igazgatója. „Az elmúlt év végén irodáinkban csaknem háromezer négyzetméternyi bérlemény talált új bérlőre, illetve mintegy 600 négyzetméternyi bővítésről is beszámolhatunk.”
 
A bérlői piac pangása mellett országos szinten is kiemelkedő eredménynek számít a Samsung Electronics 1700 négyzetméteres tranzakciója a Gateway Office Parkban. Az elektronikai cég szerződéskötésével párhuzamosan a TESCO Express egy új üzlete is megnyitott az épület földszintjén.
 
Az ABLON egy másik Váci úti épületében, a BC30-ban a BASF Hungária Kft. 500 négyzetméterrel bővítette eddigi 1200 négyzetméteres bérleményét, így a cégcsoport összes tevékenységét ez év elejétől már egy helyen végzi. Az új irodákban a betonadalékszer üzletág mellett a logisztika kapott helyet.
 
Decemberben költözött be az M3 Business Center „A” épületének első emeletére a Groupama Biztosító, amely közel 450 négyzetméternyi helyet bérel. Ugyancsak az év utolsó hónapjában rendezte be új irodáját a Teledirect Kft. is a BC99 irodaházban több mint 300 négyzetméteren. Több kisebb bérbeadás is történt az ABLON Váci út 91.-es szám alatti irodaházában, ahol az év második felében közel 300 m2 talált gazdára.